Sagt av Zacke | Golfböcker med Göran Zachrisson

Om

Lundbergh Viking Förlag är inriktat på böcker inom golf. Förlaget har bl.a. publicerat den mycket populära bokserien Sagt av Zacke, innehållande golfcitat av Göran Zachrisson. Böckerna hittar du hos välsorterade bokhandlare, men kan även beställas direkt från Lundbergh Viking Förlag via denna webshop.

Vid större beställningar, kontakta oss för kostnadsförslag via nedanstående mailadress.

Kort om böckerna:
Vi som sammanställt och producerat bokserien Sagt av Zacke heter Patrik Lundbergh och Mats Viking. Vi är två hängivna golfare som med skräckblandad förtjusning följt golfkommentatorn Göran Zachrissons framfart i TV-rutan under många år.

I mitten på 90-talet började vi, i vårat golfgäng, att försöka bräcka varandra med det senaste och bästa Zackecitatet. Snart insåg vi att vi satt på en fantastisk golfskatt som absolut måste komma eftervärlden tillgodo.

År 2000 publicerades den första boken som fick titeln Sagt av Zacke – Nittionio Bländande Citat. Boken blev väl mottagen, inte minst av Göran Zachrisson själv som omedelbart ringde upp oss så fort han fått ett provtryck av boken. Göran ringde för att tacka. Han tyckte det var väldigt skoj det vi företagit oss och önskade att vi skulle skicka honom ytterligare exemplar som han tänkte ge bort till goda vänner.

Första upplagan sålde slut på direkten och vi fick sedan trycka nya upplagor med jämna mellanrum. Detta gav oss ett kvitto på Göran Zachrissons omåttliga popularitet. Hans stora kunnande om golf och känsla för detaljer är något som folk verkligen uppskattar. Golf i TV är helt enkelt inte detsamma utan Göran Zachrisson.

Efter succén med första boken bestämde vi oss för att ge ut ännu en bok med zackecitat. Del två, Sagt av Zacke – 106 Verbala Kullerbyttor och Lustigheter, kom ut 2004.  Även denna utgåva fick ett mycket varmt mottagande.

Böckerna som med åren blivit något av ”klassiker” inom området golflitteratur finner alltjämt nya läsare. En del golfpuritaner framhäver med bestämdhet att Sagt av Zacke är ett obligatorium i bokhyllan hos varje sann golfentusiast. 

Patrik Lundbergh och Mats Viking
Åhus i november 2015